flowmovement logo
  • by: Inge Dom
  • June 8th, 2018
  • Category: teamwerk, connectie maken met je team, sterke teams

Hoe kan je betere teams creëren door meer menselijke connectie?


“Zeg, je medewerker Philip is aan het trainen voor een triatlon, knap hoor”, zeg ik tegen mijn klant. “Oh, is dat zo?”, antwoordt zij, “dat wist niet ik”. Niet onoverkomelijk, je kan niet alles weten van elke medewerker, hoor ik je denken. Dat is inderdaad zo, maar iedere keer wanneer ik Philip zie , informeer ik even hoe het loopt met zijn trainingen. Hij begint dan ronduit te vertellen.

Hoe kan je betere teams creëren door meer menselijke connectie?

Door aandacht te hebben voor wat je mensen bezighoudt, maak je een connectie die belangrijk is maar al vaak vergeten wordt

Door aandacht te hebben voor wat je mensen bezighoudt, maak je een connectie die verder gaat. Deze connecties zijn belangrijk en vergeten we vaak. Als leidinggevende en manager zijn we bezig met deadlines halen en vooral te zorgen dat de resultaten er liggen. We hebben het druk en de druk ligt hoog, want er wordt veel van ons verwacht. Als er tijd over is, zullen we nog wel een praatje maken. Ofwel tijdens de jaarlijkse teambuilding. De menskant in onze business lijkt plots op de derde of vijftiende plaats te komen. 

Medewerkers als mens en niet enkel zien als werkkracht zien zorgt er voor dat ze bereid zijn om extra te presteren of bij te springen als dat niet van hen verwacht wordt.

Hoeveel tijd per week besteed jij aan je medewerkers of je teamleden? Hoe pak je dat aan? Het neemt echt geen uren in beslag en er zijn best veel mogelijkheden.

Mensen vragen niet veel, maar ze willen gezien en gewaardeerd worden. Hen zien, niet alleen als werkkracht, maar ook als mens, is zo belangrijk. Het zorgt er voor dat mensen bereid zijn om extra te presteren of mee te helpen wanneer dat niet van hen verwacht wordt. 

Mijn vader werkte als ploegleider tot voor zijn pensioen. Hij stapte ‘s morgens de werkruimte binnen en gaf iedereen een hand, wenste zijn mensen en collega’s een fijne dag toe. Daar mee maakte hij het verschil. Nu nog steeds, 10 jaar na zijn pensionering, zijn er ex-collega’s die hem bellen om raad te vragen! Dat is de menselijke connectie. 


Wil jij als leidinggevende meer uit je mensen halen, door goede connecties te maken? Contacteer dan Inge Dom van HumanBe. 


Flowmovement verzamelt programma's, coaches en therapeuten die je ondersteunen in het vinden van balans in je leven, de bron van oprecht geluk.
Contact
Chris Verschueren
+32 (0)483 07 12 20

Pieter Van Reeth
+32 (0)497 10 61 69